spanjer projectafbouw

systeemwanden

Metalstud of Kant-en-klaar…

Systeemwanden zijn in twee uitvoeringen toe te passen, namelijk in een metalstudwand uitvoering of kant- en klare systeemwanden.

N

Metalstudwanden

Metalstudwanden vormen een uitstekende en veelzijdige oplossing om bijvoorbeeld ruimtes als kantoren en toiletten te delen. Dit systeem kent een snelle montage, is opgebouwd uit U- en C profielen voorzien van de benodigde gips karton beplating. In de spouw van de wanden kan men een isolatielaag aanbrengen. Tevens is hier een ruimte voor het installatiewerk, de wanden worden in het werk afgewerkt, dit kunnen wij ook voor u verzorgen.

Afhankelijk van de verdere behandeling van de wand door de opdrachtgever zijn er afwerkingen op drie niveaus mogelijk, te weten:

 • Klasse A: zeer glad, voor behandeling met dun behang of sauswerk.
 • Klasse B: behangklaar, voor fijn gestructureerde afwerking.
 • Klasse C: spackklaar, voor spackwerk.

Kant- en klare systeemwanden

Dit zijn demontabele wanden en bieden de mogelijkheid tot een indeling met een niet-permanent karakter. Ze zijn snel te plaatsen. Deze wanden zijn prefab maatwerk en behoeven geen verdere bewerkingen meer. Deuren en kozijnen zijn in deze wanden volledig geïntegreerd.

De systeemwanden worden veelal onder bandrasters aan het systeemplafond gemonteerd. De wanden zijn onder meer leverbaar met gipsvinylplaten in diverse kleuren, maar ook als glaswand.

  Metalstud scheidingswanden / voorzetwanden

  Een metal stud wand staat bekend om een snelle montage en strakke afwerking.

  Met metal stud wanden maak je eenvoudig van een grote open ruimte een op maat gemaakte verdieping met verschillende ruimtes. Ook kun je gemakkelijk een verouderende buitenmuur beter isoleren, leidingen en/of kabels wegwerken doormiddel van het plaatsen van een metal stud voorzetwand.

  Creatieve vrijheid staat voorop, want naast rechte wanden kunnen deze wanden ook gebogen worden gemonteerd.

   Scheidings- voorzetwand

  Kant -, en klare systeemwanden

  De systeemwand is een wand die zeer flexibel is en op diverse manieren kan worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met een gipspaneel, een kleurrijk vinyl, een prachtig houtfineer of met een gemelamineerde spaanderplaat in verschillende designs.

  Daarnaast zijn de mogelijkheden volop aanwezig om glas- en deurkozijnen, schuifloketten en deuren toe te passen.

  De verwerking van deze wand in combinatie met het intelligente H-profiel is zeer montage- vriendelijk, simpel en 30% sneller dan traditioneel bouwen.

   Systeemwand

  Nauwe samenwerking met onze leveranciers